سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۸۰ درصد معتادان خراسان رضوی، پیش از اعتیاد دارای شغل بوده‌اند | شیشه و هروئین در صدر موادمخدر مصرفی مددجویان جوان

  • کد خبر: ۱۴۳۰۳۸
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷
۸۰ درصد معتادان خراسان رضوی، پیش از اعتیاد دارای شغل بوده‌اند | شیشه و هروئین در صدر موادمخدر مصرفی مددجویان جوان
مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی گفت: ۸۰درصد جامعه معتادان این استان، پیش از اعتیاد دارای شغل بوده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در حاشیه بازدید و تور خبری از سه مرکز بهزیستی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرا اظهار کرد: مجموعا ۶ هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر در سراسر استان هستند که ۵ هزار و ۷۰۰ نفرشان را مردان و بقیه را زنان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: ۸۰درصد این افراد فاقد تحصیلات ‌یا زیر دیپلم هستند و فقط ۲درصدشان دارای تحصیلات دانشگاهی و ۱۸درصد نیز دارای مدرک دیپلم هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۰درصد معتادان را بومیان استان تشکیل می‌دادند، گفت: ۳۰درصد معتادان خراسان رضوی غیربومی بودند که از این تعداد، ۴۰۰ نفرشان نیز جزو اتباع خارجی بوده‌اند.

فیروزی با اشاره به اینکه ۸۰درصد جامعه هدف، پیش از اعتیاد دارای شغل بوده‌اند، ادامه داد: یک درصد از جامعه بازداشت‌شدگان مستقر در کمپ‌های ترک اعتیاد ما از جامعه کارمندان بوده‌اند، ۱۵درصد را زنان خانه‌دار و ۶۵درصد نیز نیروی خدماتی بوده‌اند. 

وی در پایان گفت: ۲۵درصد مواد مخدر مصرفی، سنتی و ۷۵درصد دیگر نیز صنعتی یا ترکیبی بوده است.

فیروزی تصریح کرد: در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۳ هزار و ۱۸۱ نفر معتاد جمع‌آوری و به کمپ‌ها گسیل شدند که پس از ۳ ماه، ۱۲ هزار و ۴۴۸ نفر ترخیص شدند.

برخی مددجویان، پس از ترک اعتیاد قصد ارتباط‌گیری با خانواده خود را دارند

در ادامه این بازدید، مهدی اسدزاده، رئیس کمپ ترک اعتیاد اجباری مشهد، نیز در گفت‌وگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: به‌ازای هر ۱۰۰ مددجو در این کمپ، یک مددکار اجتماعی و به‌ازای هر ۲۰۰ مددجو نیز یک روان‌شناس و دو پزشک فعالیت می‌کنند. همچنین در مراکز کمپ ترک اعتیاد اجباری ۳ نوبت پرستار شاغل داریم.

رئیس کمپ ترک اعتیاد اجباری مشهد گفت: در سال گذشته ۸۶۱ مددجو پذیرش کردیم که ظرفیت کلی این مجموعه هزار نفر است. 

وی با بیان اینکه زمان درمان مددجویان بین ۳ تا ۶ ماه است، خاطرنشان کرد: طی این مدت تلاش می‌کنیم تا خانواده حمایتگر برای جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال پیدا کنیم و درصورتی که چنین اتفاقی نیفتد، این جوانان وارد مراحل توانمندسازی خواهند شد. 

اسدزاده ادامه داد: برخی مددجویان، پس از ترک اعتیاد قصد ارتباط‌گیری با خانواده خود را دارند که ما نیز از این تصمیمشان استقبال و کمکشان می‌کنیم. 

رئیس کمپ ترک اعتیاد اجباری مشهد با بیان اینکه حدود ۲۰۰ نفر از معتادان متجاهر در رده سنی ۱۸ تا ۲۵ هستند، گفت: شیشه و هروئین مواد مصرفی اصلی استفاده‌شده بین این رده سنی بوده است.

وی افزود: بین ۴۰ تا ۵۰درصد از درمان‌شدگان کمپ‌ها به اعتیاد بازمی‌گردند و حتی مجددا کارشان به درمان می‌کشد؛ علت بازگشت این افراد، خدمات نامناسب پس از خروج است.

اسدزاده خاطرنشان کرد: یارانه نگهداری هر معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ در سال گذشته، مبلغ ۳۵ هزار تومان بوده که امسال ۴۲ هزار تومان اعلام شده است. اما به‌علت تأمین‌نشدن بودجه، همان مبلغ سال ۱۴۰۰ لحاظ می‌شود که البته از مردادماه امسال، هیچ‌گونه پرداختی به کمپ‌ها وجود نداشته است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته فقط ۲ مورد فوتی در میان معتادان متجاهر داشتیم که آن هم در بدو پذیرش و به‌دلیل آسیب‌های عفونی پیش از پذیرش آنان بوده است. اما مجموعا ۱۷ مورد فوتی در کمپ‌های ترک اعتیاد اجباری گزارش شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->